SKUPINSKA VADBA V DVORANI 1

Vadba za otroke

GIBKO – VADBA ZA OTROKE (STAROSTI 6 – 8 LET)

Gibko vadba za otrokePri otrocih je razvoj motoričnih sposobnosti v zgodnjih letih ključnega pomena za kasnejše uspešno življenje.

Otroci z igro in gibanjem pridobivajo raznovrstne izkušnje, telovadba pa pozitivno vpliva na razvoj motoričnih sposobnosti, ravnotežja, hitrosti in reaktivnosti mišic, mišično moč in krepitev kosti, samozavest, zaupanje v lastno moč, vzdržljivost in pogum, otroci se naučijo tudi pravil druženja in stikov z drugimi otroci.

Redna vadba ima vpliv na krepitev srčno-žilnega sistema, izboljšuje telesno držo, čvrstost in učinkovitost mišičnih skupin, razvoj kosti. S psihološkega vidika z gibalno aktivnostjo izboljšujemo psihično stanje, krepimo samozaupanje, zmanjšujemo psihično napetost ter preprečujemo depresivnost in nezadovoljstvo.

Program je tudi odlična dopolnitev kateremukolišportu, ki ga otrok trenira. Zlata leta razvoja so med 3-8 letom, zato smo se pri Športnem studiu Nina odločili, da v svoj studio vključimo ravno otroke te starosti.

Medtem ko se otroci gibajo, so lahko starši pomirjeni, saj to ni nevarna oblika vadbe in tveganje za poškodbe ni nič večje kot pri običajni igri, kljub temu pa je vaditeljica ves čas zelo pozorna na dogajanje v skupini.

Otroci se tako ali tako osredotočijo poleg učenja novih gibov na spoznavanje novih prijateljev, zato je na njihovih urah vzdušje vedno zelo sproščeno.

ANTIGRAVITY® JUST KIDS

AntiGravity® Fitness ponosno predstavlja program, narejen posebej za otroke.

Antigravity just kidsOtroci bodo spoznali več kot 75 originalnih poz in sekvenc, ki spodbujajo igro in razvijajo domišljijo. Tehnika natančno usklajuje kinetične in ravnotežne sisteme telesa. Jasni izrazi spodbujajo možgansko aktivnost otroka, ki je ključnega pomena v zgodnjem razvoju.

Vadba AntiGravity® Just Kids spodbuja pravo bistvo otroka. Otrok, ki raste in se spreminja, si želi skakati, plezati, se gugati in vrteti. Ta želja po gibanju je zelo prijetna za otroke, saj pogoste vestibularne (ravnotežne) in proprioceptivne izkušnje pomagajo otrokom razviti osnove za številne postularne, očesne in prostorske spretnosti. Vadba AntiGravity® Just Kids nudi te aktivnosti, vadi spretnosti in ponuja občutek letenja. Poze so bile narejene posebej za otroke, ki tako ugotovijo, da je vadba zabavna! Poleg tega jim treniranje telesa in uma pomaga odrasti v zdravo, močno, odprto in uravnoteženo osebo. Viseča vadba privzgoji pogum in samozavest ter jim da občutek ponosa, sreče in hvaležnosti ob koncu vsake ure.

Vadba AntiGravity® Just Kids je namenjena otrokom od 5. do 10. leta starosti. Priporočamo tri-mesečni tečaj, ne le udeležbo na posameznih urah. Strokovnjaki za izobraževanje otrok namreč priporočajo doslednost pri dejavnostih, saj le-ta omogoča otrokom pridobiti občutek skupnosti in se navaditi na gradivo; z drugimi besedami: ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje.

Vsaka ura gradi na osvojenem znanju prejšnje ure in tako spodbuja gibljivost, krepi moč jedra in vezi z družbo ter jih hkrati uči o moči mirovanja in koncentracije. Ta koncentracija, vaje zavedanja, in uporaba domišljije pomagata k samonadzorovanju čustev. Naš cilj se je posvetiti celotnemu otroku z učnim načrtom, ki jim pomaga osvojiti veščine zdravega življenja. Te zelo primarne potrebe se uresničujejo v varnem, zabavnem, ustvarjalnem okolju, ki doda element letenja, ki začara in navduši vsakega otroka. Vadba AntiGravity® Just Kids temelji na tematskem gradivu, ki pritegne vašega otroka, ko uživa v čudovitem občutku letenja: se guga, išče ravnotežje, se obrača in visi obrnjen na glavo.

Najpomembnejši del te izkušnje je naučiti otroke zavedanja in razumevanja svojega telesa ter pomembnosti zdravja in vadbe. Otroci pravijo, da je najboljši del vadbe AntiGravity® VSE! Telovadnica je varen kraj za otroke za raziskovanje in premagovanje njihovih fizičnih in umskih meja. Vadba AntiGravity® Just Kids je primeren za vse stopnje znanja.

ŠTEVILNE KORISTI VADBE ANTIGRAVITY® JUST KIDS

VEZ med otrokom in skupnostjo Naša družba je potrošniška tako v resničnem kot v virtualnem svetu. Da se otroci ne bi neprestano zadrževali le pred zasloni, potrebujemo izkušnje, ki socializirajo tako družino kot družbo.

GRADNJA samozavesti in krepitev jedra Živimo v družbi, ki jo pogosto preveva strah. Starši in mediji nas vsakodnevno ustrahujejo. Pazi! Padel boš! Ne delaj tega! Gradnja jedra telesa bo ojačala in okrepila otroke ter jim dala samozavest za soočanje z izzivi življenja. Svoboda letenja in dosežki novih podvigov, ki jih bodo izkusili med AntiGravity® Just Kids, bodo odprli nova vrata otrokom vseh starosti.

RAVNOTEŽJE: Homeostaza uma in telesa Homeostaza je ravnotežje med simpatičnim (borba ali let) in parasimpatičnim živčevjem (počitek ali reakcija). Simulacija in vaja tega ravnotežja z vadečimi bo imela izreden vpliv na njihovo vsakdanje življenje in bo pomagala ustvariti samozavestno, mirno generacijo otrok.

ZAUPANJE vase, svojim preteklim izkušnjam (fizično ozadje), sedanjosti (fizično in umsko zavedanje), prihodnosti (gibanje naprej) Otroci so rojeni z neločljivo povezanimi karakternimi lastnostmi in nagnjenji. Veliko se jih naučimo, na ostale pa vpliva okolje. Z obračanjem telesa spremenimo naša stališča in vplivamo na življenje in okolico. AntiGravity® Just Kids pomaga otroku, da zaupa svojim občutkom s tem, ko posluša svoje telo in se osredotoča um. Upirajoč se težnosti premaknemo svojo perspektivo, ko se igramo, letimo, gugamo in vrtimo.

IZBOLJŠANJE vestibularnega sistema (ravnotežje), propriocepcije (ravnotežja v gibanju) Vestibularni sistem (še posebej notranje uho ali bolj splošno občutek ravnotežja) se neprestano prilagaja, ko otrok odrašča in se spreminja. Ko premikamo svoje telo svobodno v vse smeri odprtega prostora, razvijamo našo proprioceptično zavedanje in postajamo bolj spretni. Vrtenje v otroštvu razvija naš vestibularni sistem in tako smo manj dovzetni za omotico, ko se staramo.

GIBLJIVOST telesa in uma Otroci so središče sveta za svoje starše in, kot vsi vemo, tudi svojega sveta. Vaje AntiGravity® Just Kids so v skladu z našim vedno spreminjajočim se svetom. Izzivajo perspektivo toka tako v telesu kot umu, odpirajo prostore med kostmi in podaljšujejo mišice ter podpirajo vezi. To otroku omogoča, da se psihično in čustveno razteza, svobodno ustvarja in je odprt za nove ideje. Svoboda, ki jo izkusijo z odpiranjem prostora tako v telesu kot umu, jim omogoča, da vsrkajo več znanja, ko se učijo in odraščajo.

POVEČANA MOČ MOŽGANOV: Učenje zdravih navad za zdrav življenjski slog V naši družbi je vse bolj cenjen le končni produkt. Učenje zdravih navad za zdrav življenjski slog se osredotoča na koncepte kot so proces proti produktu. Poravnava telesa in uma, vaja zavedanja in ravnotežja, ki se dnevno spreminja, tudi od sedaj na potem, uči psihično in fizično bitje, kako z lahkoto prehajati in se soočati s spremembami. Ko razumemo, da je sprememba zdrav del življenja in da je proces premikanja od enega trenutka na naslednjega bolj avanturistično kot pa strašno, postane proces bolj zabaven. Soočanje z izzivi našega sveta in neprestanimi premiki, zavedanje in uživanje v vsakem trenutku pomagajo otroku postati sočutno bitje, ki lahko samozavestno prevzame vodilno vlogo v vsakem trenutku njegovega življenja.

RAZLIKE V STAROSTI

Otroci bodo odkrili kako zabavna je lahko vadba, ko bodo premagovali strahove in krepili samozavest. Opazili boste napredek v otrokovi pozornosti, gibljivosti in moči. Vsaka ura nadaljuje osvojeno v prejšnjih in tako spodbuja nežno raztezanje preko lahkotnosti in igre. Licencirani inštruktorji bodo vodili vašega otroka do sproščenosti v umu, telesu in srcu.

JADRALCI: 5-6 letniki

Vadbeno uro vodijo licencirani inštruktorji, ki so se specializirali za vodenje vadbe z otroki. Jadralci uporabljajo tematsko gradivo, ki pritegne vašega otroka ko se guga, razteza, vrti, išče ravnotežje, krepi mišice jedra in odpira domišljijo. Zabavna vadba omogoča, da otroci razvijajo pogum in samozavest.

LETALCI: 7-10 letniki

Naj njihov duh poleti! Vadbena ura Letalcev ponuja zahtevnejše poze in zabavne trike, s katerimi pritegne odraščajočega otroka. Licenciran AntiGravity® inštruktor bo popeljal vašega otroka skozi sekvence, kjer se bo gugal, raztezal, vrtel, iskal ravnotežje, krepil mišice jedra in širil domišljijo. Odkril bo občutek samostojnosti, ko bo razvijal samozavest. Rezultat je srečnejši, uravnoteženi otrok.

Junij 2024

Ponedeljek

17:00 - 18:00

VINYASA JOGA
(dvorana)

18:00 - 19:00

ANTIGRAVITY
(dvorana)

19:10 - 20:10

PILATES
(dvorana)

Torek

16:00 - 17:00

VADBA ZA
NOSEČNICE

17:00 - 18:00
POPORODNA VADBA
Z DOJENČKI
18:00 - 19:00

POLETNA MIX VADBA
(STEP, TNZ,…)

19:30 - 20:30
BOOT CAMP
(dvorana)
20:20 - 21:20
BOOT CAMP 2
(dvorana)

Sreda

18:00 - 19:00

ANTIGRAVITY
(dvorana)

19:10 - 20:10

WTS
(dvorana)

Četrtek

06:15 - 07:15

FIT JUTRO
(dvorana)

18:00 - 19:00

PILATES
(dvorana)

18:00 - 19:00

FUNKC. TRENING
(ženske in moški)

19:30 - 20:30

BOOT CAMP
(dvorana)

20:20 - 21:20
BOOT CAMP 2
(dvorana)

Nedelja

18:00 - 19:00

WTS
(dvorana)

19:00 - 20:00

WTS
(dvorana)

19:10 - 20:10

PILATES
(dvorana)

Cenik skupinskih vadb velja tudi za skupinske vadbe preko ZOOM-a.