Delavnice AEQ metode® so namenjene sproščanju trdih, okornih, zakrčenih mišic, ki so posledicadolgotrajnega fizičnega (šport, delo) ali psihičnega stresa.

Naš sistem deluje na način, da ne glede na to, če oseba dela določene gibe in dejanja zavestno ali podzavestno in ali so te gibi za telo pozitivni ali negativni, se v daljšem časovnem obdobju možgani navadijo na ta gib, kateri postane podzavestni vzorec.

Bolečina in neprijetni občutki so v telesu z namenom, da nas opozarjajo na te napake. Ko čutite, da vas določen del telesa boli, vi pa nimate realnega vzroka za bolečino (npr vas boli koleno, vendar se niste nikamor udarili), to takoj pomeni, da imate kronično zakrčene mišice. Ko ima oseba kronično zakrčen/povišan mišični tonus, pomeni da so njegove mišice napete 20%-40% neprestano, tudi ko je v počitku ali spi. Posledično, se sistem nikoli 100% ne regenerira in gre v daljšem časovnem obdobju v vedno večje neravnovesje, posledica katerega so bolezni in bolečine.

AEQ metoda® s pomočjo AEQ vaj® zelo učinkovito, prijetno in na naraven način rešuje vzrok za večino bolezni in bolečin v telesu. To dosežemo tako, da se naučimo sprostiti podzavestni mišični tonus in možgane prešolamo, da povrnejo 100% nadzor nad mišicami, tako da lahko oseba zopet zavestno uporablja mišice med delom in športom, ko pa gre v počitek pa jih izklopi do konca.

AEQ metodo glejte kot način sproščanja mišic, umirjanja, upočasnjevanja s katerim uravnovesimo naš hitri vsakodnevni življenjski slog. Vedno je potrebno imeti ravnovesje. Če bomo skozi delo, šport, obveznosti in odgovornosti telo zategovali in učili mišice vedno bolj napeti, je potrebno tudi iti v temu primerno sproščanje in umirjanje. Da pritisk in stres, ki se je skozi dan nabral v telesu, sprostimo iz sistema in si zagotovimo globok, zdravilen počitek in s tem pripravimo na nov dan.

Poleg odprave mišične zakrčenosti in s tem bolečin v telesu, se z učenjem AEQ metode izboljšate tudi:

 • zavedanje oblik in povezanosti okostja in telesa
 • zmanjša in uravnoteži nepotreben mišični tonus
 • zmanjša napor vsakodnevnega gibanja
 • optimizira gibanje, ki je potrebno za izvedbo vsakdanjih opravil in dela in športa
 • izboljša pozornost in občutljivost odklonov od običajnega gibanja
 • izboljša ravnotežje in orientacijo v prostoru
 • razširi raznolikost pristopa k odpravi problema ter povrne uporabo domišljije pri doseganju ciljev
 • zmanjša utrujenost in poveča zmožnost za gibanje, delo in šport
 • izboljša držo, dihanje ter regeneracijo po naporih
 • izboljša zdravje, počutje in sposobnost za delovanje
 • izboljša koordinacijo pri vseh gibih
 • izboljša sposobnost učenja tako organskega kot klasičnega
 • vodi do večjega samozavedanja.

O Žigi

Žiga je dolgoletni učitelj AEQ metode, ki pomaga ljudem pri odpravi kroničnih bolečin, izboljšanju dihanja, odpravi negativnih podzavestnih čustvenih in fizičnih vzorcev. Pomagal je že preko 300 ljudem z težavami in bolečinami v telesu. Objavljal je članke v revijah Bodi Eko in HR&M. Uspešno sodeluje s profesionalnimi in pol profesionalnimi športniki, pri izboljšanju rezultatov in preventive pred poškodbami. Je nekdanji rokometaš in magister Ekonomske fakultete v Ljubljani. Ukvarja se s različnimi športi in alternativnim pristopom do izboljšanja kvalitete življenja. Nenehno se izobražuje in nadgrajuje, da lahko svojim stranka preda, čim boljše znanje in izkušnje na poti k boljšem življenju.
Vsakodnevni treningi, stres, hitenje in naglica vsakdana so me pripeljali do izgube občutka, kako sem. Imel sem bolečine v hrbtenici, zbujal sem se utrujen, bolečine so se razširile na ramena, komolce, vrat in glavo. Hodil sem na različne terapije, ki so mi le lajšale težave, vzrok pa se ni odpravil. Ugotovili so mi tudi, da imam skoliozo. Februarja 2016 sem spoznal AEQ metodo ®. Naučil sem se pomagati sam sebi, izboljšati svoje počutje in odpraviti svoje bolečine in ne uravnovešeno držo. SAM. Postopoma se mi je vračal občutek v telo, kar mi je tudi omogočilo, dvigniti kontrolo nad telesom, življenje pa mi je veliko bolj enostavno, lahkotno in učinkovito. Navdušil sem se nad rezultati razumevanja AEQ metode ® in izvajanja AEQ vaj® ter nadaljeval z izobraževanjem za AEQ učitelja, saj želim to izkušnjo deliti z ostalimi in jim pomagati, da zopet lahko počnejo aktivnosti, katere jim bolečina in neravnovesje onemogočata.
Sebe lahko spremenimo samo mi sami, nihče drug ne more čutiti nameto nas. Podzavest pa lahko spremenimo samo z zavestnim učenjem, kar vas naučim s pomočjo AEQ metode®. Vsakem posameznik je unikat in ima unikatno življenjsko zgodbo, zato se vsakem posvetim posebej in prilagodim učni proces njegovim potrebam, ter mu pomagam razumeti, zakaj ima težave, kako se jih da izboljšati in odpraviti za vedno.